Friday, February 29, 2008

Rönsyt

Polkiessa Kumpulasta Terkkoon huomaan oloni käyvän helpommaksi, kun ajattelen, että perille päästyäni voin tehdä scrabblesiirtoja todennäköisesti useissa peleissä. Oli siis ilostuttavaa tietää jotain kivaa olevan tulossa. Oloni oli aika nuhruinen luentojen jälkeen, jokseenkin läpikuultava, mutta alavireinen. Ei olisi ehkä kannattanut kysellä laskuharjoitusassistentilta, voinko joillain lisätehtävillä korvata puuttuvia laskuharjoituspisteitä. Hän vaikutti vain varsin hämmentyneeltä, kun huomasi, ettei minulla tosiaankaan pisteet riitä. Hämmennys tuntui jatkuvan, kun kyselin laitostenttijärjestelyistä. Hän kun itse ei ole koskaan sellaisissa ollut. Voi olla, että koko tunnelma oli vain minun itseni luomaa, mutta tunsin itseni varsin pieneksi ja kummajaiseksi. Tämä on itselleni varsin uusi tilanne. Lukiossa ei lisäjärjestelyjä tarvittu, Jyväskylässä kurssit menivät hiuksenhienosti läpi, tai sitten jäivät kauaksi horisonttiin. Uutuus tässä tilanteessa tuntuisi olevan se, että olen tosissani yrittänyt päästä kurssia läpi, mutta se ei tunnu riittävän. Jyväskylässä monissa kursseissa en yrittänyt juuri lainkaan ja saatoin mennä tentteihin opiskelemaan ilman mitään toivoa läpipääsystä. Tämä oli suojani, saatoin perustella itselleni, että pääsisin kyllä läpi, jos viitsisin. Noh, tämäkin tilanne on erityinen, sillä tulin kursseihin keskeltä ja elämääni kuuluu paljon muutakin kuin opiskelu.

On outoa, kuinka paljon helpompi on asennoitua tentteihin niin, ettei tule pääsemään niistä läpi. Jos elättelee toiveita, niistä alkaa stressaamaan. Aion kuitenkin ensi viikon ottaa rennosti. Kyseessä on lomaviikko, jolla ei ole sallittua pitää luentoja. Kokeita kuitenkin on kaksi, mutta ne ovat minulle vain opiskelutilanteita. Ensi viikolla aion rentoutua tämän kuukauden mittaisen rutistuksen jäljiltä. Oravallakin loppunee työrupeama, joten voimme tehdä yhdessä taas vaikka mitä.

On omituista, miten tämä opiskeluhurina on vaikea rauhoittaa päästä. Se ei tunnu edes muuttuvan mihinkään suuntaan, rönsyilevän vain vallaten uusia piirteitä. Vaikka kuinka olen löytänyt viisastenkiviä rauhallisuuden saavuttamiseen, huomaan olevani monasti solmussa asian kanssa. Mielenkiintoista! Olen varsin iloissani tästä havainnosta, sillä olen löytänyt haasteen, itselleni aran paikan. Kasvun paikan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home