Friday, April 11, 2008

Kolme kaljaa päivässä

Suomalaisten vuotuinen alkoholinkulutus on jokseenkin käsittämätön:

"Kaikkiaan suomalaiset ostivat viime vuonna 8,7 litraa alkoholia kotimaan myymälöistä ja ravintoloista. Tilastoimaton alkoholi, eli lähinnä ulkomailta tuotu alkoholi lisää kokonaismäärää parilla litralla per asukas." osoitteesta http://www.ess.fi/?article=190659

Jos siis oletetaan, että tuo määrä olisi kymmenen litraa per asukas, niin määrä olisi:
  • 100 litraa 10-volttista (vaikkapa viiniä) eli pullo joka kolmas päivä
  • 300 litraa 3.33-volttista keskiolutta eli melkein litra (kolme pulloa) päivässä

Huhhuh, kolme pulloa keppanaa päivässä vauvasta vaariin. Jo keskiarvo tuntuu hurjalta, puhumattakaan niistä alan ammattilaisista, jotka ottavat kuppia vauvojenkin edestä.

No jos ajattelee isäni tahtia, oletetaan se vaikka olevan yksi viskipullo päivässä, eli puoli litraa 40-volttista= 0,2 litraa 100-volttista. Tällöin vuosikulutus on 73 litraa puhdasta alkoholia. Menee aika kirkkaasti yli tuon kymmenen litran. Näin se keskiarvo tulee.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Joo. Meidän isällä se oli kuus kaljaa per päivä jo kymmenen vuotta sitten. Ei taida enää riittää. Käsittämätöntä mutta totta.

-O

4:21 AM  
Blogger Geneerinen Leo said...

Niin kaljoilla mitattuna määrä tuntuu hurjalta, mut jos miettii vaikka viskinä, niin ei se montaa desiä ole. Teho tietysti on melko vastaava. Ja se tuntuu hurjalta, että haluaa koko ajan olla siinä tilassa, tai sen jälkeisessä. Itse elän elämänvaiheessa, jossa joka päivä tapahtuu uuden oppimista ja mieleenpainamista, enkä halua alkoholin haittaavan tätä toimintoa.

6:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Itsehän olen alkoholisti, 26vuotias ja juon n. 4 litraa kaljaa päivässä, väkeviin en onneksi koske, mutta tämä 2-5 litran päivä kiintiö on lyhyitä aikoja lukuunottamatta ollut osa elämääni 6 vuotta.

12:01 PM  

Post a Comment

<< Home