Thursday, September 06, 2007

muistilista hyvästä olosta

Johtoajatuksena se, että on hyvä olo. Ainakin parempi olo kuin joskus muulloin. Ei muulla tarvitse olla niin paljon väliä. Ei haittaa, vaikka ei ole varmuutta asioista. Ei haittaa, vaikka ei pysty kyseenalaistamisen hällyvässä suossa asettaa jalkaansa välttämättä millekään tukevalle pohjalle. Riittää tietoisuus siitä, että nyt on hyvä olla tässä. Juuri nyt. Minulla on oikeus nauttia siitä.

Hengitän. Sisäänhengityksellä taakse kylkiin. Uloshengityksellä napa kohti selkärankaa ja ylös rintalastan alle. Hengittämiseen keskittyminen tuo rauhallisuutta. Tahti hidastuu, hidastuu. Rauhallisuus lisääntyy, kun hengityksen tahti hidastuu. Haukotuttaa. Uskon, että haukotteleminen lisää hyvää oloa. Se antaa aivoille happea. Se virkistää.

Meidän piti vain hetki oikaista, ja sitten lähteä kirjastoon poistomyyntipäiville. Hän taisi nukahtaa, vaikka hampaisiin paikkauksen jälkeen sattuukin.

Muita tärkeitä asioita elämässäni tällä hetkellä:

unelma maalle muuttamisesta. Eilen kirkastui mieleeni, että siellä ja siinä elämäntavassa on helpompi keskittyä elämän perusasioihin. Ruoan hankkimiseen ja valmistamiseen kulutetaan paljon aikaa ja vaivaa. Tekemisessä ja olemisessa on selvä motivaatio. Elämän mielekkyys ei muodostu hankalasti hahmotettavista optioista, vaan lähiympäristöstä. Jos rappu repsottaa, sen voi korjata ja saada siinä mielekästä tekemistä, ja onnistumisen tunteen, ja tyytyväisyyden siitä että on saanut jonkin asian hoidettua.

Toisaalta mummon mökissä asuminen jatkaa kasvuani epävarmuuden sietämisessä. Aina on jokin asia kesken. Keskeneräisyyttä on siedettävä joka päivä. kasvimaan hoitaminen on samalainen puuha, valmista ei tule koskaan. Koskaan ei ole tekemisen puutetta, aina voi tehdä jotain. Asian voi tosiaan ajatella niin päin. Ei tarvitse ahdistua siitä, että olisi niin paljon tekemistä. Voi olla onnellinen siitä, että on niin paljon mielekästä tekemistä. Tekemistä, joka on kohti jotain päämäärää, varsin konkreettista jopa. Lopullista päämäärää ei kuitenkaan koskaan tavoita. Sen tajuamiseen toivon kasvavani joka päivä. Elämä ei ole pelkkää suorittamista. päämääristä ei ole kuitenkaan kokonaan syytä luopua, tulevaisuutta on arkielämässä kuitenkin suunniteltava. Mutta se on käytännön ongelma. Tärkeintä on se, miltä tuntuu nyt. Tai no, ei pidä hermostua jos tuntuu pahalta. Silloin voi ajatella, että kerää potentiaalia tulevaisuutta varten. Esimerkiksi nyt minusta tuntuu hyvältä, koska minulla on parempi olo kuin eilen. Muistan sen lohduttomuuden ja päämäärättömyyden ja elämän mielekkyyden puutteen. Nyt asia ei vaivaa minua. Olen tyytyväinen näin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home